Foto von Méline Waxx von Pexels
Annika,  Bildung,  Emil,  Erziehung,  Nils,  Ulrich,  Weltsicht

Een nieuwe school voor de kinderen.

Wellicht geen grote verassing, want ik heb medere keren over de basisschool van mijn kinderen gezeurd, maar nu is het eindelijk zo veer, dat wij alle drie op een andere basisschool gaan aanmelden. Na de zomervakantie is het dan eindelijk voorbij met onze tijd op de Rank.

Waarom deze stap, vooral voor Emil, die maar nog een jaar voor zich heeft?

Boah…. heel lang verhal met inmiddels ontzettend veel hoofdstukken en episodes. In grote lijnen verteld: deze school staat voor middelmatigheid en kan met hoge prestastie van leerlingen (en talent dat ze niet herkennen) net zo weing omgaan als met ouders die een eigen opnie hebben, deze ook medeelen en slimmer en hoger opgeleid zijn als iederen op deze school. Sorry voor deze arrogantie, maar dat moet toch maar gezegd worden.

De Rank is echt een voorbeeld van een school waar de leerling en de begeleiding van leerlingen al lang niet meer in het centrum staan. Het feit dat de meeste ouders in het afgelopen jaar zich meer zorgen hebben hemaakt over de vraag wie op hun kinderen gaat opletten tijdens een schoolsluiting en nniet over inhoud van lessen en onderwijs, toont overduidelijk, dat de Rank een betere kinderopvang is en zo gezien wordt, en het voor veel ouders of niets uitmaakt, wat de kinderen wel leren, of het hun niets uitmaakt wat de kinderen niet leren. Inhoudsleer is zo ook een grootdeel van de lessen, die kinderen krijgen.

Maar dat is natuurlijk niet alleen op de Rank het probleem – het speelt ook bij andere scholen, van basisscholen tot universiteiten en wordt vortgedragen naar alle plekken in het sociale leven: het halen van het A-diplom is belangrijker dan dat de kinderen ook echt kunnen zwemmen. Plezier erbij te hebben is helemal geen eis van (de meeste) ouders. Goed, ander verhal en zeker niet de laatste keer, dat ik het hierover heb.

Voor het moment: wij hebben een afspraak op de nieuwe school en hopen dat de kinderen hier hun basisschooltijd uitzitten kunnen.

Please follow and like us:

Eine Antwort schreiben

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial